юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Ферари все още изостават с мощността на двигателите си в сравнение с Мерцедес

Шефът на Ферари във Формула 1 Матиа Биното е доволен от прогреса, който показа отборът на старта на сезона в Гран При на Бахрейн. Шарл Леклер финишира шести, а новият му съотборник Карлос Сайнц остана осми на пистата „Сахир“.

Италианецът обаче остава реалист и призна, че двигателите в болидите на Скудерия все още изостават с мощността в сравнение с тези на шампионите от Мерцедес. Според специалистите това се отнася и за задвижващите единици на Хонда. Във Ферари все пак намалиха изоставането си, след като подобриха термичната ефективност, внедриха нов турбокомпресор и подобриха дизайна на MGU-H системата в двигателите си. 

„Всички във Ферари сме доволни от прогреса, който показа отборът в Бахрейн. Резултатите ни са обещаващи, въпреки малките проблеми. Аз обаче не се залъгвам и знам, че все още изоставаме в някои области. Най-вече това се отнася за мощността на двигателите ни, които все още изостават от тези на Мерцедес“, призна Биното. 

„За следващата година ще имаме напълно нови задвижващи единици и се надявам тогава това да не се повтори. За тази година инженерите ни също направиха промени, които дадоха резултати, и това се видя освен при тестовете на диностендовете и на пистата „Сахир“ миналата неделя“, завърши италианецът.