май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Ферари не съжаляват за пропадналите преговори с Люис Хамилън

В отбора на Ферари не съжаляват, че не са успели да завършат успешно преговорите с Люис Хамилтън в края на 2019 година. Това призна шефът на Скудерия Матиа Биното, който е на мнение, че пилотският състав на отбора Шарл Леклер и Карлос Сайнц е най-добрият възможен.

Двамата са и най-младите съотборници във Ферари от 1968 година насам. За преговорите от преди повече от година между Хамилтън и Ферари първо призна самият седемкратен световен шампион, а след това и от отбора не отрекоха, че е имало разговори помежду им.

„Не съжалявам, че в крайна сметка не се стигна до идването на Люис Хамилтън във Ферари. За мен взетото решение да продължим с Шарл Леклер и да заложим на младия, но вече опитен Карлос Сайнц е правилното“, категоричен бе Биното.

„Инвестирали сме много в кариерата на Шарл и напълно вярваме във възможностите на Сайнц. Имаме най-добрата пилотска двойка в момента, а и тя е най-младата в историята ни от 1968 година насам. Нямам търпение да започнем да работим заедно през новия сезон“, завърши италианецът.