юни 21, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

ФИА официално обяви календара за сезон 2021 на WRC

В петък се състоя срещата на съвета на ФИА, където бе решен и календара за сезон 2021. Новия календар се състои от девет европейски кръга и три извън стария континент.

Сезон 2021 ще започне с рали „Монте Карло“, преминавайки през „Швеция“ където ще направят сериозна промяна на маршрута. Третия кръг е изненадващото рали „Хърватска“ в дните 22-25 април. Състезание, което бе белязано в последното си издание от редица грешки на тема сигурност.

В края на месец май ще се проведе рали „Португалия“, следвано от рали „Сардиния“ и рали „Сафари“, което ще се състои в края на месец юни. Двете най-бързи макадамови ралита рали „Естония“ и рали „Финландия“ са предвидени за средата и края на месец юли.

В дните 19-22 август се очаква да се проведе и кръг във Великобритания, който ще бъде следван от състезание в Чили (9-12 септември) и Испания (14-17 октомври). Последното състезание за сезона е рали „Япония“ на 11-14 ноември.

Според съобщението на ФИА календарът за сезон 2021 е съобразен с евентуално затягане на мерките по света свързани с COVID-19 ситуацията.

В него същото така е записано, че състезнията в Турция, Латвия, Белгия, Аржентина, Акрополис и това на пистата „Монца“ ще бъдат заложени, като алтернатива при невъзможност за изпълняване на първоначалния календар и отпадане на кръгове.

24 Януари – Монте Карло

14 Февруари – Швеция

25 Април – Хърватска

23 Май – Португалия

6 Юни – Италия

27 Юни – Кения

18 Юли – Естония

1 Август – Финландия

22 Август – Великобритания

12 Септември – Чили

17 Октомври – Испания

14 Ноември – Япония

Източник: http://bgrallyhd.com