юни 29, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Формула Е: Де Врийс доминира в Берлин

Ник де Врийс спечели второто състезание в Берлин от Формула Е. Той доминира в Берлин E-Prix на обърнатата посока на трасето на летище Темпелхоф. Той обърка сметките на Едуардо Мортара (ROKiT Venturi Racing) за двойна победа, а Mercedes се развилня в домашния за марката кръг от Формула E.

Действащият шампион във Формула E пое контрола над състезанието още в първия завой от Мортара с изненадващо изстрелване отвътре от трети на решетката.

Мортара, който беше зает с опитите си да се защитава от другия на първа редица – Робин Фрийнс (Envision Racing), остави малко място от вътрешната страна на ъгъла, което де Врийс взе веднага.

След това Де Врийс пое инициативата с активирането на режима на атака. Той за кратко отстъпи от преднината си обратно на Mortara, като взе режима на мощност от 250 кВт в 9-ата обиколка.

Нидерландецът вече на беше застрашен. Мортара опита малко по-различна стратегия за режим на атака, за да се опита да настигне де Врийс. Но не успя.

Действащият шампион де Врийс постигна перфектна победа. Мортара остана на 2,5 сек. Щофел Вандорн качи и втория Mercedes-EQ Silver Arrow на подиума. Така на стълбичката в топ 3 имаше три задвижващи агрегата Mercedes-EQ.

Лукас ди Граси (ROKiT Venturi Racing) се класира четвърти и да вкара 4-и автомобил, задвижван от Mercedes в челната четворка. Така на родна земя трилъчната звезда беше доминираща.

Робин Фрийнс (Envision Racing) завърши пети. Той водеше продължителна битка с Антонио Феликс да Коща (DS TECHEETAH), който завърши шести. Зад тях цял куп коли се бореха да увеличат максимално своите точки, тъй като сезон 8 премина половината си.

Оливър Роуланд (Mahindra Racing) постигна добър напредък от 10-то в началото до 7-о. Йоркширецът достигна до 5-о място, за известно време, но после изостана. Андре Лотерер от TAG Heuer Porsche Formula E Team зае осма позиция. Жан-Ерик Верн стана разочароващо девети, точно пред съперника си за титлата Евънс, който взе последната точка на 10-то място.

Вандорн е начело в класацията на пилотите със 111 т., като Мортара се нареди на второ място с 99. Верн вече е трети с 95. Mercedes-EQ е начело в класирането на отборите със 176 т., а ROKiT Venturi Racing е втори със 148 точки.