юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Формула Е: Победа на Сам Бърд с Jaguar

Сам Бърд с Jaguar отново се разписа и то още във втория старт от новия сезон във Формула Е. той триумфира във второто нощно състезание по улиците на Ад Диря (Саудитска Арабия). Състезанието бе намалено като дистатнция заради инцидент.

Британецът бе 3-и на старта и веднага задмина втория Серджо Камара с Dragon. Доближи опасно стартиралия от първа позиция Робин Фрайнс с Virgin. Фрайнс активира „Атакуващ режим“, но Бърд го последва.

При второто активиране на Фрайнс, бяха обявени жълти флагове на цялото трасе, заради спрялата кола BMW на Джейк Денис. Избута го Паскал Верлайн с Porsche, който бе наказан с преминаване пред питлейна.

Двете минути движение с 50 км/ч. не позволиха на Фрайнс да се възползва от повечето мощност на „Атакуващия режим“. Затова пък Бърд имаше пълните четири минути на своя „Атакуващ режим“, което му помогна да спечели.

Финалът на състезанието бе по-рано, тъй като Максимилан Гюнтер с BMW, Алекс Лин с Mahindra и Мич Евънс с Jaguar имаха два инцидента. Колата на лин се обърна нагоре с колелата. Британецът бе откаран в болницата, но без сериозни контузии. От катастрофите на дългата обратна права имаше много парчета и затова бяха показани червените флагове.

Втори завърши Фрайнс, следван от Антонио Да Коща с DS. на следващите две места бяха пилотите на Dragon Серджо Камара и Нико Мюлер. Шести стана Оливър Търви с NIO.