юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Формула 1: Във Варшава представиха новата кола Alfa Romeo C41

На сцената на националната опера във Варшава, заедно с основния спонсор PKN Orlen, бе представена новата кола Alfa Romeo С41. На сцената излязоха и пилотите на Alfa Romeo Кими Райконен и Антонио Джовинаци. Те свалиха покривалото на новия автомобил за предстоящия сезон.

C41 е с променена цветова схема в задната част на колата. За разлика от миналата година, капака на двигателя е в бяло с червено лого и е направил страничните бордове в червено. Новият автомобил ще дебютира на пистата Каталуня този петък в шейкдауна, а след това идват предсезонните тестове на 12-14 март.

Шефът на екипа Фредерик Васьор каза: „Пускането на нова кола винаги е емоционален момент, кулминацията на месеци усилия от всички във фабриката, и началото на ново приключение. Философията, на която се основава екипът, остава същата – утре трябва да свършим по-добра работа, отколкото днес. Завършихме миналия сезон на 8-о място, така че трябва да се насочим към по-добър резултат през 2021 г. За целта , трябва да продължаваме да се усъвършенстваме във всеки отдел, край пистата и обратно в централата. Всеки отбор на решетката има много високи очаквания сега. Всички очакват да са свършили добра работа през зимата и да бъдат в добра позиция за първото състезание. Скоро всички да покажат своите карти .”

Създаването на С41 е в необичайна ситуация във Формула 1. Регламентът не разрешава да се разработват нови коли. Затова новата кола за 2021 г. има много общи детайли С39. Изключение правят дъното и аеродинамиката на носа. Това са двата бала, по които са работили.

Кими Райкконен каза: “Винаги е чудесно да видиш новата кола. Преди сезона има някои промени в регламента и затова има някои неизвестни. Да видим в каква форма са другите, но се надявам, че по-често, отколкото през миналана година ще се борим за по-добро класиране. След няколко седмици са тестовете и ще стане ясно разположението на силите.”

Антонио Джованаци говори: “Да видиш за първи път новата кола преди началото на сезона винаги е радостно събитие. С41 е най-красивата за последните три години, в които аз съм в отбора. Надявам се да е по-бърза от предишинте. С нетърпение очаквам тестовете. Надявам се да е бърза и да имаме добри резултати.”

Тестовият пилот Роберт Кубица също е доволен: “Радвам се да съм тук днес. За мен, роденият в Полша, е чудесно да видя представяне на кола от Формула 1 в Родината си. Това е за ъпрви път в нашата история! Това е особено събитие не само за мен, но и за всички полски фенове. Затова сме много благодарни на нашия ключов партньор – компанията PKN Orlen.”