юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Формула 1: В Red Bull Racing показа новият RB16B

7897979

Red Bull Racing показа новата си кола RB16B. Базираният в Милтън Кейнс тим стана четвъртият, който показва колата си за този сезон. Автомобилът и този сезон ще използва задвижваща система на Honda. Затова е махнат надписа Aston Martin. Компанията от своя страна има собствен отбор във Формула 1.

Индексът на колата не е променен, но е добавена буквата B. Така се подчертава, че има приемственост с миналогодишния болид. От тима казаха, че RB16B на 60% повтаря  RB16. Предното крило, дъното и други аеродинамични елементи, отговарят на новите правила. 

През 2020 г. Red Bull Racing до последно продължиха да подобряват RB16. Така се стремиха максимално да оптимизират всичко по колата. 

Цветовата схема не е променена, като изключим премахването на логото Aston Martin и още няколко партньори.

Шефът на тима Кристиан Хорнер каза: „Миналата година ние по-дълго време от конкурентите си модернизирахме колата. Тръгнахме по този път, тъй като знаехме, че много от елементите от 2020 г. ще използваме през сезон 2021. През сезона ще вземем решение кога ще преминем към работа по колата за 2022 г. Ситуацията се усложнява и от бюджетните ограничения, които най-много ще се отразят на Mercedes, Ferrari и на нашия тим.

За нас истински подарък бе това, че на пазара на пилотите свободен се оказа Серхио Перес. Не бе нужно спешно да вземем решение. Анализирахме ситуацията и решихме, че най-доброто е да съберем в един отбор Серхио и Макс Верстапен. Перес има огромен опит и е боец. Надявам се с него отборът да стане по-балансиран, както по времето на Макс Верстапен и Даниел Рикардо.  Задачата е да предоставим на пилотите конкурентни коли.“