май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Формула 1 и изкуството

Отборът на Алпин от Формуа 1 навлиза в света на изкуството чрез първото сътрудничество с художника Фелипе Пантон. Художникът предлага своята интерпретация наречена “Alpine F1 x Felipe Pantone”. Тази репродукция на автомобила е изложена на първия етаж на Atelier Renault, изцяло посветен на Алпин.

Художествена интерпретация на Alpine F1 Фелипе Пантон е истински ентусиаст на спортни автомобили. Той илюстрира визията си за перфектната разцветка на първия болид на Алпин във Формула 1 чрез модел в мащаб 1:2. Графичните линии на ливреята следват формата на автомобила, боядисан в цветовете на Алпин, като същевременно добавят черно и бяло, два от емблематичните цветове на Пантон. 

„Формула 1 е върхът на инженерството. Всяка година шампионатът предефинира нашата представа за възможното на четири колела. Този стремеж за изграждане на невъзможното за мен е много вдъхновяващ. Моето изкуство е силно повлияно от кинетиката и инженерството. Работя с най-новите технологии и материали, за да намеря нови начини за излагане на визуално изкуство”, Фелипе Пантон. 

В допълнение към болида, Фелипе Пантон предлага своята интерпретация на каската от Формула 1, емблематична вещ в моторните спортове. Изложеният бял шлем е поставен в прозрачна цветна кутия, което го прави уникален в зависимост от гледната точка и прожектираната светлина. Изложбата ще бъде налична на първия етаж на Atelier Renault на Шанз-Елизе до края на годината. И в движение, светът на художника и ценностите на Алпин се съчетават перфектно. Това модерно и атрактивно сътрудничество позиционира Alpine между настоящето и бъдещето. 

“Щастливи сме да обединим сили с Фелипе Пантон, за да отпразнуваме присъединяването на Алпин във Формула 1 и предстоящото откриване на Алпин зоната в Atelier Renault на Шанз-Елизе. Фелипе е автентичен, авангарден художник и истински ентусиаст на спортни автомобили. Неговият артистичен подход е смел, елегантен и завладяващ. Той напълно се вписва в ценностите на Alpine за първия досег на марката с изкуството”, Брус Пилард, директор Алпин, бранд, лансиране и жизнен цикъл.   

Сътрудничеството между Alpine и Фелипе Пантон продължава… останалото марката ще разкрие съвсем скоро!   

Фелипе Пантон е испанско-аржентински художник, базиран във Валенсия, Испания. Той е завършил изящни изкуства и е графити художник от 12-годишна възраст. Роден глобалист, той пътува и излага своите произведения по целия свят. Смесица от конвенционални и абстрактни графити, работата на Пантон е ултрамодерна: графичният дизайн на неговите творби се съчетава със силно еволюирали геометрични форми, поставяйки в перспектива движението и динамичността на съвременния свят. Постоянно рисувайки, артистичната му идентичност е структурирана чрез срещите му с графити художници, танцьори и други улични художници. 

Пантон използва ярки цветове и графични шарки, така че окото на зрителя да е съсредоточено върху работата му, а не върху това, което го заобикаля. Пространство, посветено на Алпин, в Atelier Renault 

Когато Atelier Renault има възможност да отвори отново, на първия етаж ще бъде открито пространство, посветено на Alpine. В рамките на това пространство, разделено на три зони, посетителите ще могат да открият вселената на марката: експериментална зона, посветена на програмата за персонализиране на Atelier Alpine, изложбата на сътрудничеството между Alpine и Фелипе Пантон и новия коктейл бар на име „La Flèche Alpine Lounge”.