юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Формула 1 остава на “Сузука” поне до 2024 година

7897979

Организаторите на Гран При на Япония във Формула 1 обявиха, че са постигнали споразумение за удължаване на договора си за домакинство на шампионата с три години.

Това означава, че керванът ще продължи да посещава „Сузука“ поне до сезон 2024. Трасето в префектура Мие е традиционен домакин на Гран При на Япония от 1987 година насам, като в този период единствено през 2007 и 2008 състезанието се проведе на „Фуджи“.

„Много се радвам, че Формула 1 ще продължи да се състезава на „Сузука“ още три години. Япония заема специално място в сърцата на феновете на спорта по цял свят, а „Сузука“ е била домакин на някои от най-значимите моменти в историята на шампионата. На нея са се решили цели 11 световни титли при пилотите. Гран При на Япония винаги е предоставяло голяма драма, която кара зрители да седят на ръба на своите седалки. Радвам се, че ще продължим да предоставяме Формула 1 на наистина страстните фенове на моторните спортове в Япония“, заяви изпълнителният директор на Формула 1 Стефано Доменикали.

Тазгодишното издание на Гран При на Япония е предвидено за 10 октомври, а през сезон 2020 то не се проведе заради пандемията от коронавирус.