юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Формула 1 официално отива в Маями за втори старт през следващата година в САЩ

7897979

Собствениците на Формула 1 официално постигнаха съгласие и подписаха договор за провеждането на Гран При по улиците на Маями. Така от следващата година спортът ще има два старта в САЩ заедно със състезанието в Остин, Тексас.

Миналата седмица Градският съвет на Маями Гардънс одобри решение, което ще позволи провеждането на състезание от Формула 1 в предградието на Маями още през 2022 година. След множество протести от страна на местните жители, кметът на града, градските съветници и жителите постигнаха „меморандум на разбирателство“.

В меморандума е упоменато какво трябва да бъде сторено от Либърти Медия и Стефан Рос, собственик на стадиона „Хард Рок“, около който ще бъде изградена и пистата, за да се проведе състезанието. Според този документ пистата не трябва да използва двата основния пътя, които минават от западната и южната страна на стадиона.

От Либърти Медия пък се задължават да инвестират близо 5 милиона долара в различни обществено полезни програми за период от десет години. В допълнение местни жители ще получават намаления в цените на билетите за състезанието, а местни хранителни бизнеси ще предоставят кетъринг за фенове и гости на състезанието без допълнителна такса.