юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Формула 1 прави всичко по силите си за провеждането на състезание в Африка7897979

Формула 1 трябва да добави в календара състезание на територията на Африка, заяви глобалният директор по промотирането на надпревари в автомобилния спорт Кло Таргет-Адамс. Континентът не е приемал старт във Формула 1 от Гран При на Южна Африка в Киалами през 1993 година. Мароко също е домакинствал на кръг от световния шампионат в Казабланка през 1958 година.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън, единственият тъмнокож пилот във Формула 1, още миналата година изрази мнение, че е важно за спорта да има състезание в Африка.

“Напълно съм съгласен с Люис Хамилтън. Нямаме състезания в Африка и това е грешка. Много искаме да добавим старт в календара на територията на Африка. Това е приоритет”, коментира Таргет-Адамс.

“Обсъждаме различни опции от няколко години и се надявам скоро да имаме решение и да добавим състезания там в близко бъдеще”, завърши Таргет-Адамс.

Новият изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали заяви миналия месец, че има интерес от северна и южна Африка за организиране на Гран При надпревара. Таргет-Адамс очаква Саудитска Арабия, която ще дебютира тази година със старт в Джеда, да остане в календара поне десетилетие. Прочетена 186