Формула 1: Хорнър остава като шеф на Red Bull до 2026 г

Стефан Илиев

Кристиан Хорнър ще остане като ръководител на отбора на Red Bull във Формула 1 най-малко до 2026 г. Това стана, след като се договори удължаване на договора.

Хорнър стана шеф на Red Bull през 2005 г., когато гигантът на енергийните напитки се премести във Формула 1 със собствен отбор. Под негово ръководство тимът взе пет шампионски победи на пилотите и четири титли на конструктори. Последната шампионска корона дойде този месец, когато Макс Верстапен спечели титлата в последната обиколка на сезона в Абу Даби, побеждавайки Люис Хамилтън.

След като спечели състезанието, Верстапен каза, че се надява да остане в Red Bull през следващите 10 до 15 години. В същото време съветникът на отбора Хелмут Марко искаше да започне преговори за удължаване на договора с мениджмънта на нидерландския пилот.

Тъй като Red Bull се стреми да запази основния си отбор единен и отдаден, сега се оказа, че Хорнър вече е подписал удължаване на договора. Това означава, че той ще продължи да работи като ръководител на отбора, докато не бъде въведено поне следващото поколение силови агрегати през 2026 г.

При интервю по ServusTV, заедно с Верстапен, Марко каза, че партньорството, което е сключил с Хорнър, „работи много добре“ и че Red Bull са удължили договора си още преди Верстапен. С шампиона за 2021 г. договор с Red Bull ще се поднови. Съществуващият му контракт изтича в края на сезон 2023.


Next Post

Формула 1 въвежда задължителна ваксинация

Ваксинацията срещу коронавирус става задължителна в гаража на отборите във Формула 1 от следващия сезон 2022. Това заяви изпълнителният директор Стефано Доменикали, който призна, че това решение е било одобрено […]