февруари 25, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Формула 3: Победа на О’Съливан, проблеми за Никола Цолов в Унгария

От старта до финала Зак О’Съливан имаше пълен контрол през 19-те обиколки на Хунгароринг. Той успявайки да натрупа преднина и да я увеличи. Така британецът осигури третата си победа от сезон 2023 и се изкачи с пет места в надпреварата за шампионата до втори в класирането.

Дино Беганович участва в собствено състезание, финиширайки удобно втори. Така той донесе дубъл – 1-2 за PREMA Racing. Франко Колапинто от MP Motorsport направи атака в началната фаза от четвърти на стартовата решетка, за да завърши подиума трети.

Нашият пилот Никола Цолов завърши 25-и в основното състезание. Той имаше технически проблеми в 8-ия кръг в Унгария. Той стартира 10-и и в първите обиколки вървеше с темпото на лидерите. После започнаха атаки от страна на Пепе Марти. В първия завой след старта испанецът изпревари Цолов. Полсле нашият пилот получи проблеми със спирачките. Те започнаха да блокират при всяко спиране. Така се появи проблем със сцеплението на гумите.

Никола получи и 10 секунди наказание за контакт с друг пилот, след като предните му колела блокираха при спирането за първия завой и той не успя да избегне инцидента.