февруари 4, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Французин спечели петия етап на „Дакар“ при мотоциклетистите

Адриен ван Беверен от тима на Хонда спечели петия етап от тазгодишното издание на рали „Дакар“ при мотоциклетистите. За френския състезател това е първи етапен успех в тазгодишното издание на състезанието, което за трети пореден път се провежда в Саудитска Арабия.

Той успя да преодолее 375-километровия специален етап около Хаил за 4:27:28 часа, побеждавайки с едва 13 секунди своя съотборник Хосе Игнасио Флоримо. Тройката допълни американецът Мейсън Клейн от отбора на BAS WORLD КТМ, който завърши на 5:13 минути зад Ван Беверен.

Австралиецът Даниел Сандърс от ГАСГАС, който бе начело в генералното подреждане след вчерашния четвърти етап загуби над 26 минути, след като бе изтощен заради заболяване, което го държа буден през нощта. Така австралиецът се смъкна до осмата позиция в подреждането, с пасив от 13:18 минути от първото място.

Самата лидерска позиция се заема от американеца Скайлър Хоус, който днес финишира на шесто място. Пилотът на Хускварна има аванс от 44 секунди пред аржентинеца Кевин Бенавидес (КТМ), който днес завърши седми. Тройката в общото подреждане затваря вторият американец Клейн, който изостава с 1:40 минути от лидера. Днешният победител Ван Беверен е пети, с изоставане от 4:22 минути.