Франческо Гуидоти става тим мениджър на KTM

Стефан Илиев

Red Bull KTM Factory Racing подписа договор с Франческо Гуидоти,  който става новият мениджър на отбора. Италианецът напуска Pramac Racing и ще замени в екипа на КТМ Майк Лайтнер, който беше освободен от задълженията си на шеф миналата седмица.

49-годишният италианец от Тоскана ръководеше екипите на KTM в Гран При в бившите класове 125 и 250 кубика в продължение на четири години. След това напусна световното първенство, като имаше успешен престой в WorldSBK за два сезона. През последното десетилетие той работеше в Pramac Racing, като помогна на сателитния отбор да спечели титлата на независим отбор, независим пилот и новобранец на годината през една забележителна за Ducati 2021 година.

Франческо Гуидоти: „Бях мениджър на отбора на KTM от 2006-2009 г. и след това придобих ценен опит в друга серия, преди да се върна в MotoGP. Сега мога да завърша кръга! KTM винаги са били много амбициозни със своите състезателни програми и можем да видим, че MotoGP не е по-различно. Невероятно е какво са постигнали за толкова кратко време и все още можем да направим много. Много съм щастлив, че се върнах и съм част от този голям тим, стремящ се към по-големи успехи.”

Пит Бейрер, директор на KTM Motorsports: „Удоволствие е, че Франческо се завърна при нас. Той познава нашата култура и начина, по който се състезаваме в KTM. Искахме да обновим структурата на управлението на MotoGP и смятаме, че неговият принос и идеи ще ни дадат нова инерция за нашия шести сезон на стартовата решетка. С хора като Франческо, Фабиано Стелачини, Ерве Поншарал, Йенс Хайнбах и Аки Айо знаем, че имаме най-доброто лидерство, което да ни помогне да продължим напред и да направим още важни етапи в MotoGP за компанията.”


Next Post

Джон Макгинес се връща отново към Honda Racing

Британското подразделение Honda Racing UK потвърди, че ТТ легендата Джон Макгинес ще се върне към машините на Honda през 2022 г. Той ще бъде съотборник заедно с Глен Ъруин в […]