юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Хамилтън постави ултиматум на Мерцедес

Люис Хамилтън държи Мерцедес да му даде ясна представа за бъдещето преди лятната почивка във Формула 1 през август. Договорът на британеца с автомобилния производител бе подписан едва този февруари, но изтича след края на календарната година.

„Не искам да прибързвам, но все пак смятам, че трябва рано или късно да започнем разговори. Хубаво ще бъде да получа някаква яснота за бъдещето до началото на лятната почивка“, каза Хамилтън след победата си в Гран При на Испания през този уикенд.

Хамилтън и ръководителят на отбора Тото Волф искаха да разговарят за предния договор най-рано след спечелването на седмата световна титла от страна на пилота. След като това се случи обаче, Хамилтън се зарази с коронавирус. След края на сезона и Волф бе заразен с COVID-19.

„Не ни се искаше да стигаме до ситуацията от този януари, да не говорим за февруари. Това развали цялата зима и съм сигурен, че на Тото не му бе приятно. Чувствам, че нямахме особено голяма почивка. Връзката помежду ни обаче става по-здрава с всяка изминала година“, добави британецът.