Хамилтън спечели важната първа тренировка преди квалификацията на „Монца“

Криси Иванова

Въпреки че не използва най-меките налични сликове на Пирели Люис Хамилтън записа най-доброто време в първата свободна тренировка за Гран При на Италия, която е и единствена преди квалификацията на „Монца“ по-късно днес.

Тъй като Гран При на Италия е вторият уикенд със спринтова квалификация в съботния следобед, класическата така ще се проведе по-късно днес. Преди нея Хамилтън успя да направи обиколка за 1:20.926 със среднотвърдите гуми, като по този начин той завърши на 0.452 пред лидера в световния шампионат Маск Верстапен, който използва меките смеси. Повече от 0.3 секунди от аванс на Хамилтън бе спечелен в последния сектор на пистата, където той се възползва от въздушна струя от един от пилотите на Алфа Таури.

Тройката в първия час за подготовка затвори съотборникът на Хамилтън в Мерцедес Валтери Ботас, който остана на 0.525 зад британеца. Подобно на него той също не използва меките сликове и постигна своето топ постижение със среднотъврдите. Четвърти и пети се наредиха Ланс Строл и миналгодишният победител в Гран При на Италия Пиер Гасли, които бяха със съответно 0.750 и 0.793 по-бавни от Хамилтън.

Класическата квалификация на „Монца“, в която пилотите ще могат да използват само меките сликове на Пирели започва в 19:00 часа българско време по-късно днес.

 СЛЕДВАЩА

Джак Милър излезе начело след втората тренировка в Арагон

Пилотът на Ducati Джак Милър завърши на върха петъчния ден от уикенда за Гран При на Арагон, 13-и кръг за […]