май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Хард Ендуро “Кърнаре“ открива сезон 2021

Българската федерация по мотоциклетизъм Bulgarian Motorcycle Federation открива новия сезон с 1-ия кръг от Българския Екстремен BG X-Enduro Championship BG X-Enduro Championship – „Хард Ендуро Кърнаре“ Hard Enduro Karnare от 23 до 25 април 2021.

Заради ограничителните мерки състезанието ще се проведе БЕЗ ПУБЛИКА, като в него ще участват само лицензирани състезатели.

„Подготвени сме отлично за състезанието, имаме над 130 заявки, включително и от турски състезатели. Като за първи старт за сезона сме направили по-лесни тракове, за да могат колегите да имат време да свикнат. Започваме в петък вечерта с нощния пролог и се надявам да стане едно хубаво състезание“, коментира организаторът Стоян Пачарозов от МСК „Х-Ендуро Кърнаре“.

В 21 часа започва прологът, който ще определи стартовата позиция на участниците в навигацията на следващия ден.

В неделя е стартът в Х- крос, както и един от най-атрактивните елементи – хилклайминг.

Състезателите ще участват в класовете PRO, EXPERT, STANDART, SENIOR, WOMEN, а както обикновено ще има надпревара и в ENDURO-JUNIOR.

Конкуренцията обещава да бъде доста сериозна, като шампионът от миналата година Любомир Иванов от МСК „Препараторите“ ще трябва да защитава титлата си в битка с Мартин ПЕТКОВ от СК „Екстрийм Рейсинг“ и Кристиан ПЕТРОВ от МСК „WINBET ХАРД РАЙДЪРС“, който ще участва в PRO, след като миналата година спечели шампионата в EXPERT.

В EXPERT Христо Георгиев от „Crazyjob“ ще трябва да внимава с Десислав Цеков и Атанас Ангелов от „WINBET ХАРД РАЙДЪРС“, както и за новите в класа – Иван Печев – шампион в STANDART от 2020, който от този сезон ще кара за „WINBET ХАРД РАЙДЪРС“ и Камен Дочев (вицешампион) от МСК „Ендуро Севлиево“.

Емоции ще предложи и надпреварата в STANDART, където Иван Минков от МСК „Ендуро Кърнаре“ и неговите съотборници Дамян Дамянов, Атанас Димитров и Недялко Бочев ще водят люта битка със състезателите на „Алба Дамасцена“ МСК Гюннур Ходжа, Ерай Ремзи, Генади Илиев и Христо Димитров.

Рестарт на сезона дават и състезателите в SENIOR (над 45), а интригата е огромна, защото през 2020 първите 4 в крайното класиране завършиха само в рамките на 14 точки.

Още в първия кръг шампионът Радостин Георгиев от „Crazyjob“, Георги Дамянов от МСК „WINBET ХАРД РАЙДЪРС“ и Асан Имамов ЕК „Корница“ се впускат в люта битка още в Кърнаре.При дамите в първия кръг ще се пуснат шампионката Габриела Мартинова СК „Екстрийм Рейсинг“, Мария-Луиза Раева МК „Боляри“ и Петя Якова МСК „Х-Ендуро Кърнаре“.

ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО

Петък, 23.04.

17.00 – Приемане на заявки за участие, предаване на GPS устройствата за качване на трак

20.30 – Брифинг за състезателите

21.00 – Старт пролог

Събота 24.04.

09.30 – Откриване

10.30 – Старт навигация

17.00 – Затваряне на трасето

25 неделя 25.04.

10.00 – Старт Х-крос

14.00 – Хилклайминг

15.00 – Награждаване

За всеки един ден от състезанието, всеки състезател получава точки съгласно правилника за провеждане на BG X-Enduro шампионата. Победител е състезателят с най-много точки. При равен брой, с приоритет е класиралия се по добре в навигацията.