февруари 4, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Хонда привлече бившия технически директор на Сузуки

Ръководителят на отбора на Хонда в MotoGP Алберто Пудж потвърди, че японският производител е привлякал в своите редици бившия технически директор на Сузуки Кен Каваучи. В Хонда Каваучи ще заеме мястото на Такео Йокояма и отново ще оглави техническия отдел на тима. Каваучи преминава в Хонда след оттеглянето на Сузуки от MotoGP в края на 2022 година.

Самият Йокояма ще заема нова позиция във фабриката на Хонда в Токио. Японецът ръководи техническия отдел на Хонда през последните пет години, в които японският производител започна да изостава от челото на класирането в кралския клас.

Пудж също така потвърди и слуховете за промени в ръководителите на екипите на отделните състезатели, които се правят след теста във Валенсия в края на ноември. Новото попълнение на заводския екип на Хонда Жоан Мир ще работи с Джакомо Гуидоти, който до сега работеше с Такааки Накагами в ЛСР Хонда.

Екипът на японеца пък ще бъде ръководен от бившия състезател в малките класове Клаус Нолес, който през последните три години бе част от тестовия отбор на Хонда. Двамата вече работеха заедно по-време на Гран При на Валенсия, когато Гуидоти отсъстваше след падане с колело.