юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Хорхе Прадо набира скорост

7897979

Защитаващият титлата си световен шампион в MXGP Хорхе Прадо започна индонезийския си опит с победа миналия уикенд и макар че тази победа не е достатъчна, за да върне червената табела на испанеца, той спечели ценни точки от лидера в сериите Тим Гайсер от заводския отбор на HRC.

Макар че спечели Гран при, Прадо смята, че спечелените точки са били един от най-важните моменти в уикенда, но след като отбеляза 45-ата си победа в GP, също така се доближи на крачка от Жоел Робер, който има 50, и Жоел Сметс, на 57. Двама от най-великите състезатели по мотокрос за всички времена. Както ни каза, точките и победите в ГП са от голямо значение в този етап от сезона му.

“Да”, каза Прадо. “Всичко има значение, също и победата в ГП. Спечелването на още една GP победа ме прави много щастлив и е необходима за самочувствието, за да докажа упоритата работа, така че по малко и от двете. Направихме добра преднина пред Тим, особено в това второ състезание. Супер щастлив съм от уикенда.”

Що се отнася до съперниците му Джефри Херлингс и Гайсер, пилотът на GASGAS все още се чувства по-добър, когато условията го устройват, но знае, че и холандецът, и словенецът са по-силни в условията, които им подхождат.

“Искам да кажа, че е близо, когато имаме състезания в кал. Чувствам, че в сухи условия все още има някаква разлика. Вижте например мен самия в Луго, при сухи условия, в квалификационното състезание, от P6 или нещо подобно, отидох и спечелих мотора. Изпреварих всички тези момчета отпред в шампионата и тези отзад, така че, не. Със сигурност няма голяма разлика, Тим, Джефри и аз сме доста сходни. Едно момче кара по-добре в условия на кал, друго момче кара по-добре на суха и рутинена настилка, трето момче може да е по-добро, когато е по-хлъзгаво и това прави състезанието забавно за зрителите.”

А седмицата между първия индонезийски кръг в Ломбок и втория е прекарана не само в работа, но и в наслаждаване на времето в Индонезия – страна, която дава толкова много за нас, хората от падока, и място, където Прадо може да намери чудесно място за тренировки, но и да прекара време с приятелите, семейството и екипа на GASGAS.

“Денят има 24 часа; мисля, че можем да правим по малко и от двете (да тренираме и да се наслаждаваме). С това хубаво време мисля, че можем да се наслаждаваме, но продължаваме да полагаме труд и да се подготвяме за следващото. Не съм сигурен къде ще отидем, но в друга част на острова, която е добра за тренировки, а и имам няколко испански приятели тук, така че ще прекарам известно време с тях.”

Но скоро, всъщност този уикенд, Прадо ще върне ума си в делови режим и ще се опита отново да победи основните си съперници и да се върне у дома в Европа с още по-голяма инерция, която събра миналия уикенд. Винаги се стреми да спечели предимство и да се доближи до червената табела.