Шампионите за сезон 2021 в Българския Екстремен Ендуро шампионат ще станат ясни на 25 и 26 септември

Криси ИвановаШампионите за сезон 2021 в Българския Екстремен Ендуро шампионат ще станат ясни тази неделя след надпреварата в 7-ия кръг от BG X Enduro Championship, който ще се проведе в Кирково на 25 и 26 септември=

Организатори са „Крос клуб Кирково“ и Община Кирково, а състезанието включва традиционните за екстремния ни ендуро шампионат навигация в събота и ендурокрос в неделя.

Според регламента на всички състезатели се премахват най-лошите резултати през сезона и едва тогава се оформя крайното подреждане.

В клас PRO начело е Любомир Иванов от МСК „Препараторите“ с „GasGas“ с 222 точки, следван от Кристиан Петров от МСК „WINBET Хард райдърс“ с KTM със 189 и Илиян Кузманов от СК „АФГ тийм“ с „Honda“ със 154.

В EXPERT в битка за титлата ще се хвърлят лидерът за момента Николай Славов от НК „Ендуро виктори“ с KTM със 155 точки, пред Станислав Кирилов от МСК „WINBET Хард райдърс“ с „Husqvarna“ със 149, Камен Дочев от МСК „Ендуро Севлиево“ с „Sherco“със 134 и Атанас Ангелов от МСК „WINBET Хард райдърс“ с „Husqvarna“ със 128.

В подреждането в клас STANDART лидер е Атанас Димитров от МСК „Х ендуро Кърнаре“ с KTM с 204 точки, следван от състезателите на „Алба Дамасцена“ МСК Генади Илиев с GasGas“ със 190 и Гюннур Ходжа с „Husqvarna“ със 173.

Серизона битка в последния кръг ще водят и SENIOR-ите, като преди кръга в Кирково начело е Асан Имамов от „Ендуро клуб Корница“ с KTM с 217 точки, пред Стоян Пачарозов от МСК „Х ендуро Кърнаре“ с KTM с 200 и Георги Дамянов от МСК „WINBET Хард райдърс“ с „Husqvarna“ със 166.

Класирането при дамите – Петя Якова от МСК „Х ендуро Кърнаре“ с KTM с 89 точки, пред Габриела Мартинова от СК „Екстрийм рейсинг“ с KTM с 40 и Мария-Луиза Раева от МК „Боляри“ с KTM с 25.

В клас JUNIOR води Любомир Синев от ЕК „Севтополис“ с КТМ със 155 точки, следван от Георги Весков от МСК „Мото дружина Банско“ с „Honda“ с 81 и Мартин Найденов от „СБ мото рейсинг“ с KTM с 32.

Навигацията в Кирково започва в събота в 9 и 30, а Ендурокроса е в неделя от 10.

Next Post

Мик Шумахер: Бих дал всичко, за да поговоря отново с баща ми

Пилотът на отбора Хаас във Формула 1 Мик Шумахер за първи път говори напълно откровено за баща си Михаел Шумахер в документалния филм за седемкратния световен шампион и легенда на […]