юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Шампиони и претенденти „точат ножове“ за рали-спринт „Пещера“

Този уикенд, с рали-спринт „Пещера“ започва автомобилния спортен сезон у нас. Миналата седмица публикувахме подробности за състезанието и за трасето. Сега ще надникнем и в колоната на състезанието при участниците.

На много места в страната се чува вече рев на състезателни двигател. Правят се тестове, проби, изпитание. Демек – шампиони е претенденти за титли и победи „вече точат ножове“ за първата битка в неделя.

Носителят на титлата Мирослав Ангелов с Skoda Fabia R5 Evo направи представяне на колата на писта „Дракон“, но преди това завъртя доста тестови километри. Все пак защитата на титлата не е лесна работа, дори с такава кола.

Още три екипажа ще има Мегапорт Рейсинг в първия старт. Накъде без шампиона в RC3 Емил Денев Прокурора с Renault Clio RS. Нему отново се пада честта да води търновската армада. Втори е вицето в класа Огнян Герджиков със същата кола. Третият в тима е Антон Титов с Peugeot 208 R2, също с големи амбиции. Едва втори старт в кариерата си ще направи още един от Мегапорт- Тодор – зетя на Емо Прокурора. Всички в тима са приключили с ревизиите по колите.
Друг шампион – втори в историята на рали-спринта – Динко Иванов със Citroen С2 R2 се притеснява, че не може да си подготви колата. Говори се, че проблемите му не са само за Пещера. Пък и не се размина с Covid-а, както много други пилоти, навигатори и механици в спортните среди.

Спринтовият вицешампион Денис Станчовски с Peugeot 208 R също прави тестове – първите от половин година насам. Освен традиционната ревизия на колата, Денис ще използва новият, по-къс диференциал. Това съобщава сайта rallyxpress. Миналата годна единствено Станчовски караше с дълъг диференциал. От това губи стотни на всеки спънат, бавен и обратен завой. Другото ново е, че Денис се връща в клуба на Петръ Гьошев – Моторспорт академията, откъдето тръгна кариерата му.

Добрин Борис е с напълно нов скин на своето Renault Clio Maxi. Естествено, направени са и сериозни ревизии преди втория си пълен сезон в рали-спринта.

Пак според rallyxpress, видинският пилот Боби Григоров е пуснал заявка „на тъмно“. Но ще застане на старт в Пещера, въпреки неведението да ли ще са готови, дори в последния момент преди старта.

Шампионите от RC5 – семейство Петър и Любка Йорданови, започват третия си сезон в спринта. Дуетът от АМК Ботевград пак остават на Hyundai i20 Coupe, но не под наем, а собствен.