май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Шампионът Мирослав Ангелов тренира на снежен път до Чаира

Край на зимната ваканция за тройния шампион на България в ралитата, спринта и планинските изкачвания Мирослав Ангелов. Това съобщава сайтът RallyXpress. Пилотът на Мегапорт Рейсинг  влезе в цикъла си на специалната подготовка за сезон 2021 с „разкършвайки“ се с над 120 км езда на бившата скоростна отсечка от рали България Белмекен-Сестримо.
„О, не, това съвсем не е началото  – казва за сайта RallyXpress менторът на пилота и шеф на МСА в Твърдица Петър Гьошев. – Бяхме пак тук преди седмица, но едва сега натоварването беше наистина беше пълноценно.“
На трасе, което в момента не се ползва за движение и върху хубав пресен сняг, Ангелов е направил вчера между 20 и 25 тура в двете посоки на 3-километровия пасаж.
Обобщавайки тези импровизирани тестове, с които пилотът трябва да навлезе в подготовката си за сезона, шефът на МСА казва: „Добро място – защото няма движение. Добро натоварване, защото първите километри на пилота се оказаха трудни“ – обяснява Гьошев.
Причината е колкото дългата пауза – 11 седмици без натоварване от езда, толкова и обстоятелството, че при първото импровизирано качване на Чаира, не само „мулето“ – овехтяло Ауди А4 Куатро – не се оказва по вкуса на пилота, но и умората от ездата идва много бързо.
За двете излизания в планината, Ангелов е събрал малко над 200 км в т. нар. от експертите „специална подготовка“.

Гьошев е категоричен, че колкото системно и колкото и наситено да е натоварването в поддържаната от Миро Ангелов физическа форма между сезоните, това не може да замести усилията и напрежението от спортното шофиране.  Седмица след като са били под Белмекен, в екипа на Гьошев са се погрижили кокпита на Ауди А4 Куатро да е подготвен така, че да е оптимално близо до този на състезателен автомобил.
„Сега дори не ме боляха ръцете след тези километри“  – коментира Ангелов комфорта, в който е навъртял километрите край Чаира.

Източник RallyXpress, Снимка Моторспорт академия, Твърдица