май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Шарл Леклер подкара SF21 в Бахрейн

Пилотът на Ферари Шарл Леклер направи своите първи километри с новия болид на Скудерия – SF21 – по време на филмов ден, който „Черните кончета“ провеждат на пистата „Сахир“ в Бахрейн.

Монегаскът първи получи шанса да подкара новото произведение на фабриката в Маранело, а по-късно днес това трябва да направи и неговият нов съотборник Карлос Сайнц-младши. Всеки от двамата ще направи по около 9 обиколки на трасето в Кралството, тъй като отборите са лимитирани до само 100 километра по време на своите снимачни дни.

В днешния ден, италианският тим прави първични изпитания на своя нов болид, като целта на това е потенциални технически проблеми да бъдат отстранени преди старта на същинската подготовка утре. В нея отново Леклер първи ще бъде зад волана на SF21, преди в следобедната сесия да бъда заменен от Сайнц.

С SF21 Ферари ще гледат да се завърнат в челото на колоната, след като през 2020 година те записаха своето най-слабо представяне от 1980 година насам, завършвайки на шесто място в шампионата при конструкторите. Под капака на новия болид има почти напълно нов задвижващ пакет, с който от Скудерия са сигурни, че ще си върнат загубената през миналия сезон топ скорост на правите.