април 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Шеметна и запомняща се 2020 година за GASGAS Motorcycles

Пълна газ! Така описват от GASGAS Motorcycles събитията през 2020 г. Въпреки кризата и пандемията, за марката това бе историческа година, с много състезания, много победи и акценти. Всъщност, така успешно започна и 2021 г.

От компанията споменават какво са постигнали през последните 12 месеца. Настина нещата са много. От пускането на 19 нови модела от гамата за 2021 г., до празнуването на успеха в Световната купа по Trial-E на ФИМ и постигане на първата им победа в MXGP в първия сезон на GASGAS  във висшия клас на мотокроса. Към това се добавиха и много други успехи на GASGAS на глобалната световна сцена.

GASGAS  има  дълга и успешна история в състезанията по триал. Затова и беше напълно логично гамата модели GASGAS TXT RACING, произведена в Жирона, Испания, да стартира през май 2020 г. Няколко месеца по-късно, в края на световния шампионат на ФИМ TrialGP, Хорхе Касалес да стъпи на подиума в последния кръг.

През юли придобиването на мотоциклетите GASGAS от PIERER Mobility AG беше 100% завършено.

Това бе стимулът, който наистина „даде газ“ на компанията. Малко след това, през август, въпреки че е новата марка в падока на MXGP, GASGAS показаха сериозни амбиции. Мотоциклет за мотокрос на марката спечели дебютна победа в MXGP.

През септември, след 10 месеца упорита работа, най-накрая стартира гамата модели на GASGAS за 2021 г. Това съвпадна с новия уебсайт на марката. Благодарение на колективните екипни усилия в научноизследователската и развойна дейност, производството, продажбите и маркетинга, GASGAS започнаха да продават мотоциклети по целия свят.

Стартирането на събития за медии винаги е подходящо.

Първото за обновената компания бе през октомври. Тогава, въпреки предизвикателствата и ограниченията, заради кризата, бяха събрани журналисти и тестови ездачи на мотоциклети в Австрия. Там бяха и топ пилотите на марката, които изпробваха заедно машините за ендуро и триал на марката.

Във втората половина на годината от GASGAS  вече празнуваха многобройни успехи в мотоциклетния спорт. Алберт Кабестани осигури титлата в Световната купа на Trial-E на ФИМ през октомври. Това бе четвъртата поредна титла на Trial-E и основателна причина, за да се подпише с него като нов тийм мениджър на екипа на триал за 2021 г.

Преди 2020 г. да приключи, от марката направиха нови крачки напред в мотоциклетните спортове.

Марката представи отборите си за  и Pro Motocross през ноември. Два месеца по-късно, но първия кръг от шампионата AMA Supercross, при дебюта си, GASGAS постигна първа победа.

За да не останат само в „калните и мръсни трасета“, GASGAS разшириха глобалната си състезателна програма и в световния шампионат на писта в Moto3.