декември 7, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Шесткратният световен шампион Марк Маркес все още не е отпътувал за Гран При на Индия в клас MotoGP заради проблеми с визата

Шесткратният световен шампион Марк Маркес е сред няколкото пилоти, чиито планове за пътуване за Гран При на Индия по мотоциклетизъм в клас MotoGP тази седмица бяха нарушени поради забавяне на визите.

“Полетът се забави поради липса на виза за Гран При на Индия. Така че ще повъртим педалите за малко”, написа състезателят на “Репсол Хонда” в Инстаграм, публикувайки снимка, на която кара велосипед.

Няколко състезатели в Moto3 и предсртавители на медиите също чакат визите си за първото състезание в MotoGP на международната писта “Буд” в покрайнините на Ню Делхи.

Местните организатори казаха, че “работят денонощно”, за да гарантират бързото получаване на визите.

“Съжаляваме за непредвидените забавяния в процеса на издаване на визи. Щастливи сме да съобщим, че повечето от визите вече са обработени, а много други са почти готови:, казаха те в изявление късно във вторник.

Франческо Баная от “Дукати” води с 36 точки пред Хорхе Мартин от “Прамак Рейсинг” в генералното класиране в кралския клас преди 13-о състезание за годината.

БТА