юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Шефът на Макларън: Тази година всички трябва да внимават за Себастиан Фетел

7897979

Шефът на отбора от Формула 1 на Макларън Зак Браун очаква раздялата с Ферари и рестартирането на кариерата в Астън Мартин за Себастиан Фетел да му върне увереността и удоволствието от състезанията. Когато това се случи, според Браун, всички трябва да внимават за четирикратния световен шампион, защото той не е забрави как се побеждава.

„Вижте, Себастиан Фетел е четирикратен световен шампион и не е забравил как се побеждава. Той не само го правеше почти всеки уикенд, но и доминираше Формула 1 по подобен начин на това, което прави в последните години Люис Хамилтън. Когато си върне увереността и удоволствието от това да се състезава на пистата, които бе позагубил в последните години при Ферари, всички на пистата трябва да внимават за Себ“, коментира Браун.

„Тази година ще бъде много по-тежка за нас. Успехът от третото място бе огромен за Макларън след толкова тежките години преди това. Тази година обаче очаквам още по-силен Астън Мартин с идването на Фетел, но и напълно променен отбор на Ферари. Това е велик отбор, който не може да си позволи отново да е на шесто място при конструкторите, зад пъти по-малки отбори. Така битката за челните места ще е по-жестока от всякога“, завърши той.