юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф е прекарал коронавирус

Шефът и акционер в отбора на Мерцедес от Формула 1 Тото Волф призна, че е бил заразен с коронавирус. След няколко пилоти, включително седемкратния световен шампион Люис Хамилтън, сега Волф става първият шеф на отбор, заразен с вируса. Волф е трябвало да даде интервю за австрийска телевизия в неделя вечерта, но е отказал, като ги е информирал за състоянието си.

Австриецът е бил на почивка в Кицбюел, когато е разбрал за позитивния си тест. След това със семейството си е останал 10 дни в карантина и от днес вече отново може да се върне към ежедневната си работа. По тази причина преговорите за новия договор с Хамилтън може би отново ще бъдат забавени за дните преди началото на зимната подготовка за сезон 2021.

По време на изминалия сезон 2020 първо с Ковид-19 бяха заразени съотборниците в Рейсинг Пойнт Серхио Перес и Ланс Строл, а след това и Люис Хамилтън. След финала на шампионата по време на зимната пауза положителни проби дадоха още младата звезда на Ферари Шарл Леклер и британският му колега от Макларън Ландо Норис.