юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Шумахер: Новобранците ще имат предимство с новите гуми на Пирели

7897979

Шампионът във Формула 2 за 2020 година Мик Шумахер е на мнение, че новите гуми във Формула 1 през 2021 година, ще дадат предимство на новобранците в шампионата.

Синът на седемкратния световен шампион – Михаел – ще дебютира във Формула 1 през тази година с тима на Хаас, където негови съотборник ще бъде руснакът Никита Мазепин, който също е дебютант. Шумахер смята, че въпреки че автомобили през 2021 година ще са до голяма степен еднакви с тези от миналата кампания, новите гуми ще направят живота на новобранците много по-лесен.

„Гумите през тази година са почти изцяло нови и това ще ни даде предимство на нас, поне в началото на кампанията. Това се видя много ясно през миналата година във Формула 2, когато бяха въведени 1-инчовите гуми. В началото на кампания, ветераните имаха сериозни проблеми да се адаптират към тях, докато дебютантите бяха много бързи“, заяви германецът.

Формула 1 също трябваше да премине към 18-инчови гуми през 2021 година, но това ще се случи през следващата година, когато ще бъдат въведени и новите правила. Въпреки това от Пирели ще направят промени в конструкцията и смесите на гумите, които ще предостави на отборите. Това дава надежда на Шумахер за силни резултати в началото на кампанията.

Източник: sportal.bg