май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Шумахер: Няма причина Хаас да не се бори за К2 през тази година

GP GERMANIA F1/2019 - DOMENICA 28/07/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Шампионът във Формула 2 за 2020 година Мик Шумахер не вижда причина отборът на Хаас да не се бори за влизане във втората фаза на квалификацията през този сезон, въпреки че американския тим обяви, че няма да развива своя болид.

Германецът и неговият съотборник Никита Мазепин бяха двамата най-бавни пилоти в първата квалификация за сезон в Бахрейн в края на минали месец, като разликата между Шумахер и място във втората пресявка бе 0.8 секунди. Той обаче заяви, че представянето му е съвпадналото с неговите очаквания за първата му квалификация във Формула 1.

„Не трябва да казваме, че сме разочаровани от по какъвто и да е начин. Смятам, че се представихме доста добре. Направих една чиста обиколка, това е, което искахме. Бяхме близо до темпото, което смятахме, че е постижимо. Разбира се имахме изоставане. Аз съм на 95% доволен от моята обиколка, има още какво да се подобри. За мен е важно да натрупам опит и да превърна него в по-постоянно представяне през сезона“, коментира синът на легендата на спорта Михаел Шумахер.

Въпреки че Хаас бе единственият отбор, чиито две коли отпаднаха в първата част на квалификацията на „Сахир“, Шумахер е оптимист, че тимът ще се бори за участие във вторите 15 минути в част от стартовете през годината.

„Позитивно съм настроен затова. Ние ще работим върху себе си, аз ще работя върху себе си. Виждам мотивацията в отбора и не виждам причина да не сме оптимисти през сезона за попадане във втората част на квалификацията“, завърши германецът.

Неговият оптимизъм бе споделен и от Мазепин, който завърши на осем десети зад Шумахер в Бахрейн след две грешки в квалификацията.

„Смятам, че това, което каза той е вярно. Относно моята обиколка, очевидно тя бе много лоша защото имах проблем със спирачките и реално направих само една обиколка, което е разочароващо. Важно е обаче да се гледа голямата картинка. Знаехме, че първата квалификация за годината ще е трудна“, коментира руският състезател, който остана четвърти в миналогодишния шампионат във Формула 2.

Сезон 2021 във Формула 1 продължава идната седмица с надпреварата за Гран При на Емилия-Романя на пистата „Имола“.