август 11, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Ювелирното BMW 7 Series направи премиера в България

Най-доброто творение на BMW – новият флагман 7 Series  бе представен в България. Дебют в София направи изцяло електрическа (BEV) версия i7. Тази кола олицетворява изкуството на автомобилостроенето в най-честия му вид. Твърди се, че всеки един детайл, всеки компонент или механизъм е насочен към утрешния ден, към бъдещето – Forwardism.

Само няколко седмици след световната премиера на изцяло новото поколение BMW 7 Series, автомобилът в пълния си блясък бе показан от BMW Group България. Премиера направи същата тази версия i7. Тя започва да се произвежда само след седмица – от началото на юли.

Новият BMW 7 Series ще бъде лансиран на пазара през ноември. Сам по себе си автомобилът е уникален сред луксозните седани. Представеният електрически автомобил е оборудван с автоматични за отваряне и затваряне врати, специален Sky Lounge панорамен стъклен таван с интегрирани в него диодни елементи, Executive Lounge задни седалки, 31.3-инчов BMW Theatre Screen дисплей, специален интерактивен светлинен модул за предното табло BMW Interaction Bar, наподобяващ естествената кожа иновативен материал Veganza.  Като допълнително оборудване на BMW i7 са със специално разработените съвместно със Swarovski кристални фарове.

Обикновено всеки нов модел стартира поризводство с ДВГ, а след това се появяват хибридите и накрая електрическите версии. При BMW 7 Series е обратното – започва се от изцяло електрическия i7, после идват хибридните, а накрая и лимузините с конвенционални бензинови и дизелови двигатели.  Електрическия i7 ще бъде и най-мощното изпълнение, а заедно с останалите версии, ще се произвежда едновременно на една поточна линия във високотехнологичния завод на BMW Group в Динголфинг.

Пилотната модификация е електрическата i7 xDrive60. Топ версията е M-изпълнението M760e xDrive с 571 к.с. и 800 Нм, и i7 M70 xDrive. Втората, която ще бъде лансирана на пазара през следващата година, ще разполага с два електромотора и ще предложи на водача мощност от над 600 к.с., въртящ момент от над 1000 Нм и възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Изцяло електрическата задвижваща система на i7 xDrive60 е с мощност от 544 к.с., въртящ момент от 745 Нм, ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.7 сек. и възможност за изминаването на до 625 км с един заряд на интегрираната си батерия от 101.7 kWh.

Батерията на новото BMW 7 Series може да бъде презареждана с до 195 kW, но при условие, че има подходяща инфраструктура. Според изчисленията на компанията,  само за 10 минути ще може да бъде заредена енергия за изминаването на около 170 км.

Хибридната зареждаща се версия PHEV на 7 Series ще бъде лансирана през следващата година. С този хибрид ще могат да се изминат повече от 80 км на ток.

Всяка версия на новото BMW 7 Series е стандартно с въздушно предно и задно адаптивно окачване, а като допълнително оборудване са налични интегрално активно управление и Executive Drive Pro, както и за първи път Pro версията на пакета M Sport. Нещо повече – 7 Series има изключителен потенциал за въвеждане на автономно управление от Ниво 3.

По отношение на свързаността, новото BMW 7 Series предлага всичко на топ ниво, че дори и отгоре. Предоставя  интеграция на мобилен телефон с Apple CarPlay и Android Auto, 5G интернет свързаност с eSIM, дигитален ключ за мобилен телефон, дистанционно обновяване и развиване на функционалностите на бордовата система, интериорна камера с функция за заснемане на вътрешността и изпращане към мобилен телефон и др.