февруари 25, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Ясен е резултата от допинг теста на Мартин Чой

Paddock - БФМ - БШ Мотоциклетизъм на Писта, Неделя - 23.10.2022 © Copyright: LAP.bg / plamenkodrov@gmail.com / +359884563806

Във връзка с някои недоброжелателни спекулации, бихме искали да ви информираме, че резултатите от допинг теста на Мартин Чой, взет по време на последния кръг от Републиканския шампионат на писта в Серес, е отрицателен за наличие на забранени вещества, съгласно Списъка на забранените субстанции на Световната антидопингова агенция (WADA).

Мултишампионът ни сподели за БФМ, че не е очаквал друг резултат и посъветва всички, тръгнали по пътя на големия спорт, да следват принципите на „Чистия спорт“. БФМ напомня, че всички ангажирани в мотоциклетния спорт са подвластни на Антидопинговото законодателство и са длъжни да бъдат информирани за спазването му. През сезон 2023 БФМ ще възобнови своята програма за „Мотоциклетен спорт без допинг“.

Другите новини, които Мартин Чой сподели са, че през новия сезон пилотът на „ЕКО BMW MC77 racing team”„ ще се възползва от новата машина BMW М1000 RR и феновете ще могат да се насладят на изцяло нов дизайн в екипировката и цветовете на състезателя. Чой традиционно ще участва в Републиканския, Балканския и определени кръгове на Световния ендуранс шампионат.

Източник: БФМ