май 25, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

15 точки за Дани Цанков и първа точка за Мариос Канакис, а България е 9-та в отборното на FIM Junior Motocross World championship в Мегалополис

Дани Цанков с Ямаха спечели 15 точки и се нареди на 15-то място  в клас 65 сс при участието си  във FIM Junior Motocross World championship, който се проведе край гръцкия град Мегалополис.

Пилотът на „M6 Yamaha Racing Team“, който се подготвя под ръководството на главния мениджър на тима Мартин Тодоров, завърши на 8 място в първия манш (13 точки) и  финишира 19-ти във втория (2 точки), което му отреди позиция в топ 15 в общото подреждане.

В клас 85 българските представители не успяха да вземат точки. Венцислав Тошев от “Мото Спорт Варна”с Хускварна  финишира на 23-та позиция, а Данаил Стефанов от “Ябланица МХ” с “GasGas”е 40-ти.

При 125- кубиковите машини Мариос Канакис с КТМ спечели първата си точка, след като във втория манш намери място сред най-добрите 20 състезатели. В първият манш пилотът на “НСА Мотор Спорт” финишира на 23-та позиция и е 20-ти в общото класиране.

Християн Георгиев от “Мото Спорт Варна” с КТМ  завърши 23-ти в първото пробягване на трасето, но пропусна второто .

В отборното подреждане България в състав Мариос Канакис, Ванцислав Тошев и Дани Цанков е 9-та с 59 точки. Първи е състава на Италия с наказателни точки е Италия.

Пълните резултати можете да видите ТУК:

http://www.infomega.gr/live/