май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

20 екипажа се пускат в рали-спринт Ихтиман

Днес с церемониален старт в центъра на Ихтиман започна втория кръг от националния шампионат в дисциплината рали-спринт. През техническия преглед преминаха 20 екипажа, които утре ще стартират по 5-те специални етапа. Екипажите имаха възможност да опознаят петте етапа и дистанцията от 173.2 км.

Наистина има доста отсъстващи, но пък е дълъг и списъка с шампиони. Това са бившите за 2018 г. Мирослав Ангелов – Георги Гаджев (Мегапорт) с Skoda Fabia R5 Evo, които вече са и с рали титлата на България. Динко Иванов и Живко Желев (Стара Загора) със Citroen C2 R2 пък са с титлата в тази дисциплина за 2017 г. Други бивши рали шампиони са тандема на Дианел рейсинг Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9.

С шампионско самочувствие е и младия Денис Станчовки и навигаторът му Явор Брънков (Автоцар) с Peugeot 208 R2. Те са с рали титлата при автомобилите с две задвижващи колела. Сега ще гонят същата и в спринта. Шампиони са Пепи и Любка Йорданови (Ботевград) с Hyundai i20 в клас RC5. Сега семейството ще се бори за титла в спринта.

Много силно е присъствието на пилотите на Мегапорт. Освен Миро Ангелов,  в списъка са Антон Титов  с Peugeot 208 R2, най-добрия пилот сред прокурорите и прокурор сред пилотите Емил Денев с Renault Clio, който получи специален подарък – макет на колата с която дебютира на рали. Това е червена Лада с която участва на рали „Септемврийци“ в Монтана. Третият мегапортски пилот е Огнян Герджиков   с Renault Clio.

В рали-спринт Ихтиман има много дебютанти в тази дисциплина. Сред тях е ветеранът и бивш национален шампион от 2001 г. – Мирослав Маринов и Евгени Иванов (Форд България) с Лада Самара, която е на 19 сезона. На толкова, че май и повече са и двамата в екипа.