май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Валентин Милев и дебюта му в клас “PRO” по време на “Hard Enduro Stara Zagora 2024 Crazy Job”

Валентин Милев дебютира в клас “PRO” по време на първия кръг от Българския шампионат по хард ендуро. “Hard Enduro Stara Zagora 2024 Crazy Job” е състезанието, в което Валентин се изяви в новия за него клас. Много интензивно каране, труден участък, висок адреналин и уверено управление на Beta 300 носят на пилота 4-то място в крайното класиране. “Определено трасето в Стара Загора е любимото ми от календара. Там проведох и голяма част от подготовката си за Super Enduro състезанието. А след последните промени, трасето е станало изключително добро”, коментира още състезателят от “Алба- Дамасцена МСК” и разказва за всичко, което предстои за него. 

Интервюто подготви Деница Герчева

 

По време на Hard Enduro Stara Zagora 2024 Crazy Job ти дебютира в клас PRO по време на първия кръг от Българския шампионат по хард ендуро. Как премина за теб състезанието в двата ни. Разкажи ни за съботния ден и за самото състезание. Как премина квалификацията и как се отрази тя в състезателния ден?

Така е, през уикенда направих своя дебют в клас PRO. В събота състезанието започна доста интензивно още след самия старт, организаторите ни бяха подготвили изключително труден участък още може би 200м след старта, което направи следващите километри изключително трудни. Събрахме се с голяма част от състезателите от клас PRO и карахме заедно до може ми 15км преди финала, където започнаха и моите затруднения. Наложи се да карам целият кръг с контузия в рамото и кръста, което за жалост не ми позволи да си задържа позицията до края и останах едва 7ми. В неделния ден отново с доста силни болки успях да дам 1во време в квалификацията. На стартовете и на двата манша излизах първи, което ми позволи да карам с умерено темпо до финала и да взема победата.

Къде изпита най-големи затруднения?

Най- големи затруднения продължавам да изпитвам с навигацията, но всичко с времето си.

Каква е машината, с която се състезаваш и как се държа мотора ти по време на състезанието?

Състезавам се с мотор Beta 300, който беше подготвен повече от отлично от баща ми и Филко. През двата дни мотора се държеше супер и беше изключително приятен за каране, благодарение и на гумите Dunlop, което направи моята задача още по- лесна.

В крайното класиране за цялото състезание се класира на 4 позиция в клас PRO, какво мислиш ти за резултата си и доволен ли си от представянето си?

Определено съм доволен от представянето си, през зимата успях да наградя много и в психическата част, което също е много важно и даде резултат. Карах разумно и умерено, предвид състоянието ми и четвъртата позиция в крайното класиране за мен си е успех.

Кое е следващото състезание, на което ще вземеш участие и каква е следващата цел?

Следващото състезание, на което ще взема участие е Hard enduro Arsenal в Румъния, което за мен ще бъде и първо състезание извън страната. Преди това обаче, предстои кратка почивка за да се възстановя напълно от травмите.

Какво мислиш за трасето в Стара Загора и има ли трасе, което да ти допада най-много за каране?

Определено трасето в Стара Загора е любимото ми от календара. Там проведох и голяма част от подготовката си за Super Enduro състезанието. А след последните промени, трасето е станало изключително добро, за което адмирации към ЕК “Луда Работа”.

Какво мислиш за конкуренцията в клас PRO?

Тази година, след като аз и още няколко момчета от се прехвърлихме в този клас конкуренцията стана още по- голяма. Определено се очертава много интересен сезон с доста тесни битки, както се получи и още в първия кръг. Ще трябва да положим доста труд за да се борим с момчетата в челото, но все пак това е само началото.

Кои са хората, които те подкрепят и които винаги са до теб?

През този сезон отново разчитам най- вече на подкрепата от моето семейство. Филко, който е мой треньор и механик, заедно с него успях да надградя много за кратък период. Зад мен ще бъдат и All Express, които ще ме поддържат със свежи гуми Dunlop през сезона. Разбира се зад мен е винаги и моят клуб Алба- Дамасцена МСК. Изключително съм благодарен на всички, които ме подкрепят, без тях нещата нямаше да се случат.