юни 21, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

24 екипажа плюс румънци в рали спринт “Ихтиман”

След като шампионатът в дисциплината рали-спринт започна в началото на септември в Дряново, сега иде ред на втора серия – Ихтиман. Този уикенд е стартът в новия за автомобилния спорт център. Ихтиман дебютира в календара миналата година, а състезанието бе спасителен вариант за шампионата на спринтьорите. Сега отново идва ред на това динамично състезание.

Специалните етапи в рали-спринт Ихтиман обаче са радикално променени спрямо миналата година. от два те вече са пет. Състезателната дистанция също е увеличена – от 32.94 на 41.56 км.

Заявените екипажи за старта в неделя са 24. Сред тях има и гости от Румъния – Тудор Патрутою и навигаторът му Арнолд Кайтану с Peugeot 106 Rally.

С №1 и № 2 са води двамата бивши шампиони в спринта – Мирослав Ангелов (Мегапорт) с Skoda Fabia R5 Evo от 2018 г. и вторият носител на титлата в спринта от 2017 г. Динко Иванов (Стара Загора) със Citroen С2 R2). След тях е дуетът, рали шампион за 2015 г. Георги Василев – Стефан Добрев (Дианел Рейсинг) с Mitsubishi Lancer Evo9.

След тях е изненадата в рали шампионата, вторият в класирането от Дряново – Денис Станчовски (Автоцар) с Peugeot 208 R2. За първи път тази година ще стартира вицешампионката в категорията 2WD и най-бърза дама за 2019 г. Диана Стоянова (Диамо) с Honda Civic Type R.

В състезанието няма да участват шампионите Кирил Тодоров и Георги Аврамов (Астра Рейсинг). Те не са заявени, тъй като колата Peugeot 208 R2 е във Франция, в Сен Етиен, за ревизия. Автомобилът се подготвя за рали Унгария в началото на ноември, в което ще стартират трикратната европейска шампионка при дамите Екатерина Стратиева и Георги Аврамов. Ще отсъства и сливенският екипаж Дилян Станков – Йордан Йорданов (Булсим) с Peugeot 208 R2 заради катастрофата в рали Сърбия.

Снимки Курти Курев

Графика RallyXpress