юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

27 екипажа заявени за рали-спринт Вида

С рали-спринт Вида тази неделя приключва и този шампионат на България. Организаторите от Жико Моторспорт обявиха заявените екипажи. Те са 27, като от тях четири са чужди – два румънски и два сръбски.  След двата кръга – Дряново и Ихтиман,  във Видин трябва да се определят титлите.

Освен шампионите в общото класиране, ще трябва да станат ясни и първенците в класовете  RC3, RC4, RC5 и в НС3. Други пет класа няма да се прави класиране,  тъй като не е пълно участието на екипажи.

Най-сериозен претендент за титлата е тандемът Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Мегапорт) с Skoda Fabia R5 Evo.

Двамата спечелиха в Дряново и Ихтиман и им трябва да стигнат до финала, за да са шампиони и в спринта. Те вече спечелиха титлата на рали, а Миро и на планинско. Така че двамата ще се борят за третата корона.

Бившият шампион в спринта от 2016 г. Костадин Щерев-Шпльоки и Янислав Малинов (Ефко рейсинг) със Subaru Impreza правят дебют в спринта. Три екипажа имат домакините от Жико Моторспорт.  С Audi S2  са Ани Ванков – Александър Стойков и Владимир Василев – Иво Иванов, а със Subaru Impreza WRX id Евгени Янков и Данко Алексиев.

Сериозна битка за титлата се чака в клас RC4.

Победителите от Ихтиман – Денис Станчовски и Явор Брънков (Автоцар) с Peugeot 208 R2 ще трябва да отблъскват атаките на Антон Титов – Динко Георгиев (Мегапорт) с Peugeot 208 R2. Денис бе втори в Ихтиман, а Антон – трети. Така че за тази титла, както и за тази при автомобилите с две задвижващи колела, дуелът ще е сериозен.  За RC3 пък в битката отново влиза дуетът на Мегапорт Емил Денев – Прокурора и Красимир Механджийски с Renault Clio.

Графика rallyXpress

Завръщане в ралитата прави и Милчо Стефчев с местен навигатор Лъчезар Петров и с Лада на Ани Ванков. Поместваме пълният списък с графиката на сайта rallyXpress.

Маршрутът на рали-спринт Вида е с дължина 93,31 км, с 4 специални етапа – Синаговци, Водна 1 и Водна Две, а последният е Грамада  или общо 41,07 км. Преходите са 52,24 км.