април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

28 заявени екипажа за рали-спринт „Пещера“

С рали-спринт „Пещера“ тази  неделя започва сезонът на автомобилните състезания. За надпреварата, която е първи кръг от националния шампионат са подадени заявки от 28 екипажа.

Естествено, на бой за защита на титлата си в дисциплината за последните две поредни титли, тръгват Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Evo. В Пещера ще стартира Панагюрище Денис Станчовски, до него на дясната седалка на тяхното Peugeot 208 R2 ще седне Явор Брънков. 

Не устоя на изкушението и трикратната европейска шампионка при дамите Екатерина Стратиева. Тя, заедно с навигатора си Георги Аврамов и с ревизираната кола Peugeot 208 R2 също са заявили участие. ените за участие. Със същата кола са тандемът от Мегапорт Антон Титов и Динко Георгиев. В стартовия списък са още куп шампиони в отделните класове на рали и рали-спринт.

Опознаването на двата скоростни етапа “Пещера” и “Св. Константин”, които ще се карат по два пъти, както писахме миналата седмица, ще бъде в събота. След това е технически и административен преглед при спортните комисари. В 18:00 часа на площад “България” в Пещера ще бъде даден и церемониалния старт на Рали спринт Пещера 2021.

Истинската състезателна част е в неделя. Тя е с обща дължина 48,32 км. Колоната ще преминат по два пъти по състезателните отсечки. Първият победител в рали спринта ще стане ясен след 14 ч., когато е награждаването на най-бързите пилоти.