февруари 29, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

3 дни буря, дъжд и вятър за нашите на „Гробник“

Силен дъжд, буря и много променливо време съпътстваха нашите пилоти по време на 7-ия и 8-ия кръг от Балканския шампионат на писта, който е и 4-ти кръг от надпреварата в „Алпе Адрия“ на пистата „Гробник“ край Риека, Хърватия. Заради мократа писта някои от нашите не успяха да стартират, а други не успяха да завършат надпреварата по най-добрия начин. Неприятните атмосферни условия и ураганният вятър дори нанесоха материални щети по част от боксовете и оборудването на пилотите.

Ето какво споделиха някои от нашите състезатели след края на надпреварата:

Мартин Чой: „Не беше  състезанието, което очаквах. Имахме много добро темпо, но лош късмет при застигане на изостанал състезател с  обиколка и контакт с него ме изкара извън пистата във втория старт и след това в стремежа ми да се върна бързо в състезанието допуснах грешка, която доведе до хайсайд. Благодаря на моя отбор и на всички, които ме подкрепят. Ще се видим след  месец GP BULGARIA“.

Милен Георгиев: „За първи път карах на тази писта. Отидох напълно неподготвен от страна на тренировка и още по-фрапантно от страна на предположение какво време ни очаква. В петък срещу събота ни валя пороен дъжд, който бледнееше пред 76 км/ч вятър, който унищожаваше всичко.Заради смесените условия реално имах 1 тренировка на сухо с едно състезание на сухо и една тренировка (квалификация) на дъжд, последвана от едно състезание на дъжд. Въпреки тези премеждия се чувствам доволен от първото си представяне на тази писта. Винаги може повече и в моя случай тавана за вдигане на летвата е голям, но се радвам, че мина безаварийно участието ми“.

Марио Ашминов: „Много съм доволен от резултата. Невероятно състезание на мокро. Страхотна битка с Алекс Папагеоргиу, миналогодишния шампион и мой приятел. Дадох всичко от себе си, но опитът си каза думата. Благодаря на „Еконт“ за доверието и предоставената ни възможност“.

Всички резултати по класове можете да видите ТУК

Източник: БФМ