юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

35 автомобила заявени за планинско Благоевград

Вместо старт на шампионата, планинско Благоевград стана финал. Заради COVID-19 се наложи два пъти за се сменят датите на планинско Благоевград. Обикновено с това състезание започва шампионата. Сега с него завършва.

Организаторите от АК Диамо не са свикнали на “техен терен” да завършва шампионата. Но сега усилията на директора и основател на надпреварата в Благоевград Георги Стоянов ще се окажат решаващи за титлата. А в последния кръг са подадени 35 заявки.

В стартовия лист е лидерът в шампионата Искрен Веселинов (Дианел Рейсинг) с Honda Civic. Ще стартират и други двама кандидати за титлата – Пламен Камбуров (ЛВ-Ауто рейсинг) с Mitsubishi Lancer Evo 9 и Мирослав Ангелов (Мегапорт) с Skoda Fabia R5 Evo. Пламен спечели планинското в Шумен, а Миро – в Кюстендил и Лясковец. На сцената отново се връща Илия Царски (Автоцар) с Mitsubishi Lancer Evo 9. Със същия автомобил ще кара и Александър Кръстев (Алекс рейсинг).

Заявки имат и доста пистари, като например Александър Антов (Грийн фокс моторспорт) с Honda Civic, който прави дебют в планинския шампионат тази година. Има и типични рали пилоти, като Антон Титов (Мегапорт) с Peugeot 208 R2.

Снимка Курти Куртев

Графика rallyxpress