юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

35 екипажа от 5 страни заявени за рали България 2021

7897979

35 е общия брой на заявените екипажи за предстоящия втори кръг от европейския рали трофей зона Балкани – рали „България“. Родното рали ще приюти състезатели от общо пет националности, като надеждите са всички от тях да могат да присъстват безпроблемно на старта.

За щастие на всички фенове в топ RC2 категорията са се заявили цели единадесет екипажа, като седем от тях се очаква да стартират с R5/Rally2 автомобили. Списъка се оглавява от Мирослав Ангелов/Георги Гаджев, които не успяха да спечелят състезанието в последното му издание през 2019-та. Те ще седнат зад волана на Skoda Fabia Rally2 evo. Също зад волана на Skoda, но не evo 2, са подали своята заявка добре познатите у нас Дан Гиртофан и Тудор Марза.

Завършилите на седмо място в рали „ESOK“ Угур Сойлу/Араш Динцер също имат желание да вземат участие със Skoda Fabia R5.

На рали „България“ 2021 ще бъдем свидетели за пръв път и на няколко доста интересни автомобили от клас RC2. Това са чисто новия Citroen C3 Rally2 на румънците Кристиян Долофан и Траян Павел. Това ще бъде и първото състезание за сезона на екипажа, който е решил да дебютира със своя нов автомобил именно в родното ни рали.

За пръв път у нас ще пристигне и Hyundai i20 R5, като в заявките виждаме цели два такива автомобила. Единия е на Еркан Гурал/Бурак Кочоглу, а другия е на Мустафа Чакал/ Озгур Акдаг.

Не на последно място заявка за участие е подал и трети румънски екипаж в RC2. Това са Енис Ариф и Кармен Поенару, които ще участват със Skoda Fabia Rally 2.

Георги Василев/Стефан Добрев, Мартин Сурилов/Здравко Здравков и Бугра Кан Килич/Али Емре Илмаз са подали своите заявки за участие зад волана на Mitsubishi Lancer Evo IX. Андрей Гиртофан/Дору Врая са подали своята заявка за участие със Subaru Impreza N15.

RC4 е втората категория с единадесет заявени екипажи. В нея своето желание за участи са заявили Денис Станчовски/Явор Брънков (Peugeot 208 R2), Антон Титов/Динко Георгиев (Peugeot 208 R2), Даниел Попов/Ангел Башкехайов които ще дебютират с Peugeot 208 Rally4, Али Туркан с още неизяснен навигатор (Ford Fiesta Rally4), Дилян Станков/Дилян Дженков (Peugeot 208 R2), Екатерина Стратиева/ Георги Аврамов (Peugeot 208 R2), Герго Дудас/Кристиян Ксабо (Peugeot 208 R2), Христо Атанасов/Марин Иванов (Citroen C2) и Лазар Милованович/Деян Голич (Opel Adam R2) и др.

В RC3 и RC5 са подадени едва по три заявки, докато в E1 категорията броят им е седем.

Стартовият списък можете да видите ТУК:

http://rallybg.bg/images/2021/RBG_Entry-List.pdf