май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

42-ма пилоти със заявка за затворен маршрут Хасково

42-ма пилоти са подали заявка за участие в четвъртия кръг на републиканския шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут този уикенд в Хасково. Най-възрастният участник е 73-годишният Стоян Апостолов от Бургас с “Хонда”.

Състезанието се провежда за 8-и път в последните 11 години на маршрута в квартал “Орфей” в областния център. Трасето е с дължина 3120 метра. За пръв път по него ще шофират състезатели от серия “Лада” освен досегашните “Спорт”, “Туринг” и “Макси”. Те ще трябва да изминат по 9 състезателни обиколки.

В серия Макси няма да стартира Илия Царски (Автоцар) с Мицубиши Лансер Ево 10. Причината е несъгласие с правилата за категорията и увеличаване на теглото на автомобилите с 50 кг.  Носят се слухове, че Пламен Камбуров сменя категорията. Той ще се пусне в серия Спорт с Хонда Сивик. Купил я е от Стефан Панчугов и сега се подготвя за новото предизвикателство. В Хасково обаче е заявен в серия Макси.

Стартът на сериите е в неделя от 11 часа, в събота ще се състоят по две тренировки с квалификация за място в състезателната решетка.

Обезпечени са награди от спонсора на афиша, увери Бакърджиев. Те са 30 на брой и ще бъдат разпределени между състезателите не по реда на завършването им, а на случаен принцип чрез жребий.