юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

47 пилоти заявиха участие за “Писта София”

7897979

47 пилоти ще застанат на старта на тазгодишното издание на „Писта София”, което е II кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Най-много желаещи за участие в надпреварата, която ще се проведе тази неделя (20-и септември) на столичния бул. Александър Малинов, има от серия “Спорт” – 18 пилоти. 9 са заявените участници в серия „Макси”, а по 10 са в сериите „Туринг” и „Лада”.

Миналогодишните шампиони в сериите „Макси” – Константин Маршавелов, „Туринг” – Иван Влъчков и „Лада” – Огнян Патенов, са сред тези, които ще се пуснат по дългото 2,3 км атрактивно трасе.

Най-възрастният участник на старта на “Писта София” е на 72 г. Това е асът на АСК “Елена тим” – Стоян Апостолов. Жаден за място на подиума е и Кристиян Христов. Пилотът на Ефко рейсинг е само на 19 г., ще даде газ на своята Honda Civic към победата.

Припомняме, че надпреварата в неделя започва в 8.00 ч. с тренировки, а официалният старт ще бъде даден в 13,30 ч.

През целия неделен ден зрителите могат да проследят и да се включат в активностите на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата”, която ще обособи „Зона за пътна безопасност”. Там малки и големи ще научат важни съвети как да се движат безопасно на пътя.

Финалът на инициативата на СБА „Най-добър млад шофьор на България” също ще се проведе в неделя. Победителят в надпреварата ще спечели чисто нов автомобил за 1 година, а тримата най-добри ще представят страната ни на европейско състезание в Полша през октомври.

Всички инициативи на „Писта София” преминават под слогана „Животът е с предимство“, с което организаторите искат още веднъж да напомнят, че високата скорост и адреналина имат място само на пистата. На пътя всички ние трябва да спазваме правилата и да бъдем толерантни.