юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

53 отбора стартираха във втория шампионат по картинг за издръжливост

7897979

53 отбора от 7 нации или общо 180 пилота взеха участие във втория шампионат по картинг за издръжливост „ЕКО 8 часа на България“, който се проведе във Враца.

На първа позиция се класира италианският отбора E-Team 21, който спечели победата след изпреварване в последните обиколки. Втори финишира българския отбор на Bardahl Racing. На третото място се наредиха представителите на световните шампиони от Белгия MRK Pro.

Европейският шампионат по картинг за издръжливост привлича състезатели от цял свят и е едно от най-атрактивните зрелища за любителите на моторните спортове. По традиция, организаторите обещават много силни емоции и адреналин, звездно присъствие и надпревара на различни писти в България.

Както всяка година, организаторите на  надпреварите в Кюстендил и във Враца, ще се ангажират с благотворителна кауза, като съберат и дарят средства за дете в нужда. Те ще предоставят част от таксите, събрани за участие в състезанието, както и лични средства.

За поредна година една от най- популярните марки бира подкрепя първенството, като част от инициативите си за безопасно шофиране и отговорна консумация.

И тази година календарът на шампионата на стария континент включва четири старта: 17-18 юни – ЕКО 24 часа на България, писта Кюстендил, 27 август- ЕКО 8 часа на България, писта Кюстендил, 30 септември- ЕКО 24 часа на България, писта Враца.

Източник: БНР