юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

AMA Supercross: Джет Лорънс с Honda спечели титлата в Солт Лейк Сити

Джет Лорънс печели титлата в AMA Supercross за 2024 г. Шампионът караше предпазливо в състезанието на стадион Райс-Екълс в Солт Лейк Сити. Пилотът на HRC завърши 7-ми и спечели шампионата Monster Energy AMA Supercross. Джет Лорънс е третият новобранец, който печели шампионата в клас 450SX, присъединявайки се към Джереми Макграт и Райън Дънги.

Купър Уеб – единственият състезател, който имаше шанс в преследването на титлата, отивайки във финалния кръг, завърши 3-ти. Уеб се нуждаеше от 2-ро място или победа, за да има някакъв шанс да изтръгн е титлата от Лорънс.

Защитаващият титлата си Чейс Секстън спечели отложеното главно състезание в Солт Лейк Сити и завършва сезона на 3-то място в класирането, а Джъстин Купър взе първия си подиум в клас 450SX с второто си място. Това беше нетрадиционен завършек на сериите, тъй като Секстън грабна холшота и никой не можа да оспори първата му позиция.

Джъстин Купър, Андерсън и Илай Томак изравниха точките от серията. Томак спечели тайбрека за най-добър финал благодарение на победата в Сейнт Луис. С второто си място Купър изпревари контузения Кен Роксен за 6-то място в класирането.

Начало