юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

AMA Supercross: Джъстин Барша с GASGAS се върна на подиума в Орландо

7897979

Пилотът на Troy Lee Designs / Red Bull / GASGAS Factory Racing Джъстин Барша се завърна на подиума в клас 450SX. Заводският пилот на GASGAS тази нощ стана 3-и в Орландо, Флорида. Барша се озова в трудна позиция след голям провал в квалификациите. Нещата обаче се обърнаха в негова полза в състезанието, спечелвайки третия си подиум за сезона в осмия кръг от шампионата на AMA Supercross.

Денят можеше да завърши с много по-лош изход за Барша, след като претърпя тежко падане по време на първата тренировъчна сесия. Така той се нареди на 18-та позиция в състезателната програма. Ездачът, познат с прякора “Бам Бам” обаче направи отлично каране и влезе в топ 5. Той започна битка за подиума и се задържа на четвърто място през по-голямата част от състезанието. Изпреварване в последната минута му даде солидното пето място.

Барша направи отличен старт в основното състезание.

Той взе поредния страхотен холшот на борда на своя MC 450. Той се нареди на второ място в първата обиколка. Джъстин после отстъпи рано и отиде на четвърто място, но остана в основния пакет от пилоти, които се бореха за подиума.

В средата на състезанието на Барша зае третата позиция, когато Адам Синсиаруло падна. От Джъстин зависеше дали да се възползва от възможността със силна езда на трето място. Той задържа лидера по точки в шампионата Кен Росен във финалните обиколки, за да заеме последното място на подиума. С това Барша излезе на четвърто място в шампионата на 450SX.