април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

AMA Supercross: Купър Уеб с първа победа в 450SX за 2021 г.

Екипът на Red Bull KTM Factory Racing направи впечатляващо представяне в третия кръг от AMA Supercross 2021 в Хюстън, Тексас. Купър Уеб спечели първата си победа за 2021 г. и стъпи на върха на подиума в 450SX.

Успехът на Уеб бе наистина впечатляващ, тъй като изпревари Кен Роксен с Honda в последната обиколка. Той получи и малко помощ от Дийн Уилсън с Husqvarna, след като Кен Роксен водеше в цялото състезание и се надяваше да го спечели.

Уеб беше повел първоначално, но Роксен го изпревари бързо и взе малка преднина, следван от Уеб и Сиансиаруло с Kawasaki. След това Джъстин Барша с GASGAS си проправи път до 4-о място и се присъедини към водещата група. После Барша загуби място от Ели Томак с Kawasaki. Малко по-късно пилотът на GASGAS Factory Racing успя да си върне позицията и стана 4-и.

Роксен дръпна с три секунди преднина пет минути преди края. Уеб не се отказа да атакува първото място!

Когато влязоха в последната обиколка, Роксен все още имаше повече от секунда аванс. Застигнатия Дийн Уилсън обаче отказа да се дръпне от основната линия, Роксен бе принуден да спре, като позволи на  Уеб да се залепи точно на задното му колело! Уеб направи атака отвътре, когато Кен бе в широката траектория на следващия завой, за да изпревари Уилсън. Тогава пилотът на Red Bull KTM излезе начело и взе първата си победа за сезона!

След състезанието Роксен беше бесен и вдигнал ръце и крещеше на Уилсън, който отказа да се премести. Шотландецът Уилсън твърдеше, че не е чул и не е видял Роксен.

Трети стана Синсиаруло, а четвърти пилотът на  GASGAS Барша. Пети бе Томак, а шести Малкълм Стюарт с Yamaha.

В клас 250 SX Колт Никълс с Yamaha спечели победата след битка със съотборника си Кристиан Крейг. Никълс засенчи Крейг през по-голямата част от състезанието.  След това излезе пусна фандък на своя съотборник, само за да му даде малко аванс. След това обаче Никълс отново атакува Крейг, който не можа да отговори на хвърлената ръкавица. Никълс извади две секунди разлика, за да вземе заслужена победа.

Джет Лорънс с Honda направи лошо начало на състезаниeто, но с бесен рейд стана трети. Той малко прецака Майкъл Мосиман с GASGAS, за да го прати 5-и. Преди него, 4-и финишира Джо Шимода с Kawasaki. Във временното класиране лидери са Крейг и Никълс с по 70 т., следвани от Джет Лорънс 64 и Шимода с 56.