май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

AMA Supercross: Уеб отново печели в Орландо!

Купър Уеб с КТМ направи две поредни победи в AMA Supercross. И двете в Орландо. Тази нощ той спечели втория старт във Флорида и сега е само на шест точки в шампионата след Кен Роксен с Honda. Германецът имаше ужасен старт, но се върна на четвърто място във вълнуващото и напрегнато състезание на трасето в Орландо 2.

Адам Синсиаруло с Kawasaki взе холшота и леко дръпна на Уеб. След пет минути Уеб го атакува и поведе, докато Синсиаруло излезе зад оградата, докато се опитваше да задържи Марвин Маскен с КТМ.

Междувременно интригата бе зад него. Кен Роксен стартира извън първите десет, докато Илай Томак с Kawasaki бе в топ 10. Двамата в крайна сметка се озоваха четвърти и пети, след като изпревариха пилотите на Yamaha Малкълм Стюарт и Дилън Ферандис, като единият беше принуден да влезе в бокса с проблем.

Роксен дебнеше Томак, а пък Томак дебнеше Джъстин Барша с Gas Gas за третото място. Никой не изглеждаше толкова бърз, че да атакува. Все пак Роксен атакува Томак, докато шампионът загуби ритъм. След това Роксен тръгна след Барша, но просто не можа да направи атака в последната обиколка и трябваше да се задоволи с четвърто. Барша в отличен стил остана на 3-о място.

Илай Томак обаче не се притесни особено. Дори когато Джейсън Андерсън с Husqvarna го хвана в края на състезанието и изхвърли Томак от топ 5. Това може би е първото препятствие по пътя към защитата на титлата от страна на Томак. Той стартира предз Роксен, но завърши след него.

Уеб каза: „Тези победи, спечелени една след друга, са невероятни. Това беше страхотна борба с AC (б.р. Адам Синсиаруло). Страхотна вечер беше и взех важни точки. Чувствах, че от началото до края съм в зоната си на комфорт.”

В клас 250 West беше истинска касапница. Още в началото двамата Yamaha – Джеръми Мартин и Алекс Мартин бяха контузени в една и съща обиколка, но в отделни инциденти.

Джереми, който спечели първото състезание, не направи добър старт и не можа да направи първия дубъл. Момчетата зад него го направиха и Мартин се приземи лошо и получи контузия в рамото, което го извади от състезанието. След това, почти невероятно, но след това, пак в първата обиколка Алекс Мартин падна лошо след един скок и трябваше да бъде показан червен флаг.

Камерън МакАду с Kawasaki по някаква неизвестна причина събори медицинското лице и вече ранения Мартин обратно на земята. Той направи екшъна въпреки жълтите флагове, докато всички останали успешно избягваха мястото на катастрофата!

Джъстин Купър с Yamaha водеше до червения флаг, но успя да вземе холшота при рестарта и да избяга пред Камерън МакАду, за да взе  победата с една секунда  със силна секунда и Гарет Марчбанкс докара своя Club MX Yamaha на впечатляваща за него трета позиция. Това бе и подиумът при четвъртлитровите в Орландо.