април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

AMA Supercross: Чудесна победа на Купър Уеб в Атланта 3

Купър Уеб с КТМ спечели третото състезание в АМА Суперкрос в Атланта. Точно Атланта 3 той нямаше право да спечели,  но все пак свърши работата, за да принуди Рики Кармайкъл да нарече този обрат чудотворен!

Кен Росен с Honda имаше друга линия за езда, след като се отдръпна от Уеб. Последният имаше шанса да бори с лидера в началото на състезанието Арон Плесинджър с Yamaha. Илай Томак с Kawasaki пък за втори път се залепи на опашката му. Двамат изпревариха упорития Плесинджър.

По това време Роксен беше работил усърдно за 12 секунди преднина и за него нещата изглеждаха лесни. След това обаче авансът му се стопи на 6 сек.  заради идно падане.

Катастрофата изплаши Роксен и той започна да прави грешки. Уеб настървено го подгони, сякаш хищник, на който му „миришеше на кръв“. Роксен усещаше натиска, необяснимо отвори повече един завой и Уеб лесно се промуши отвътре. Дори почти падна, но не отстъпи, тъй като виждаше победата и титлата.

Рики Кармайкъл умоляваше Роксен да атакува Уеб и да постави всичко на карта, осъзнавайки колко жизненоважно е това за шампионата. Нищо не можеше да помогне на германеца да открие в себе си „допълнителен инстинкт на убиец“, който имаше Уеб имаше. Така той отново предаде лидерството в шампионата.

Уеб, който сега е с 16 точки напред само два старта преди края, изглежда, че ще останат 10 или по-малко до поражението на Роксен. Германецът каза: „Правих толкова много грешки! Просто исках да спечеля. Моите виждания бяха малко изкривени, но дадох всичко, което получих. Тези грешки струват скъпо. Това беше моето състезание. Каквото, такова.”

Основното в състезанието в 250 куб. см  беше хаос и Камерън Макадо отново беше в центъра му. След голямата си катастрофа на практика, Макадо направи всичко, само за да се измъкне в първа обиколка и се приземи до Крис Блос. Той пък премина през ограниченията и бе показан черен флаг, за да бъде прибран пострадалия и нещастен Блос.

След това при рестартирането Макадо се озова на земята още два пъти! Първият, бе причинен от това, че съотборникът му Сет Хамакър се обърка, и Макаду нямаше къде да отиде. Докато излизаше на трасето, Гарет Марчбанкс просто избута Макаду без видима причина. Макадо беше принуден да дойде отново на трасето 13-и.

Нейт Трашър взе поредна страхотна победа в LCQ. Джъстин Купър зае второ място, с което почти спечели шампионата. Трети стана Сет Хамакър.   Хънтър Лорънс беше четвърти, след като катастрофира, опитвайки се да избегне своенравния Камерън Макадо. Той караше страхотно, за да се върне на четвърто място, за да има все още някакъв, мака  и малък шанс за титлата. Лорънс вече изостава с 20 точки от Купър, а Макадо с 22 се отправя към финалния кръг в Солт Лейк Сити.