април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Aprilia All Stars се завръща

Aprilia ще се завърне на световната писта Мизано в Италия през юни тази година, за да отпразнува със звезди постиженията на фирмата на пътя и извън него.

Aprilia All Stars 2024 ще се проведе в събота, 8 юни, и е безплатен мотоциклетен фестивал, който позволява на феновете да се доближат до кралските състезатели, както и да опитат най-новите машини по време на серия от тестови карания. Събитието започна през 2019 г. на пистата Муджело, като повече от 10 000 души посетиха дебютното шоу. То остава популярно и след преместването му в Мизано през 2022 г.

Сред пилотите на събитието ще бъдат бившият световен шампион в клас Superbike и четирикратен световен шампион в клас 250 Макс Биаджи, както и настоящите заводски и сателитни пилоти от MotoGP Алейш Еспаргаро, Маверик Винялес, Лоренцо Савадори, Мигел Оливейра и Раул Фернандес.

Освен че ще се срещнат с феновете, те ще демонстрират представянето на състезателния мотоциклет Aprilia RS-GP MotoGP на пистата. Наред с това, звездите на офроуда Якопо Черути и Франческо Монтанари ще бъдат на разположение след победата на Черути с Aprilia Tuareg в Africa Eco Race през януари. На разположение ще бъдат и безплатни тестови карания, които ще дадат възможност на посетителите да се запознаят с най-новата гама Aprilia по някои от пътищата около пистата Мизано.

Предвижда се и изскачащ Музей на състезанията, в който ще бъдат показани много от ключовите машини, помогнали на Aprilia да натрупа 297 победи в Гран при (и още толкова).

Придържайки се към експонатите, ще има функция “Aprilia vista dall’Oriente” (Aprilia, видяна от изток), която ще показва снимки, направени от японския фотограф Аки Кусудо – предназначени да покажат ангажираността и успехите на фирмата в шампионата MotoGP. Феновете на Aprilia ще могат да се насладят на музика на живо, електронни спортове, зона за пазаруване, щандове с местна кухня и други.